Værtskab

Billede
Collage billede af børn

Skal I være vært på FerieCamp?

Skab positive ferieoplevelser for børn og unge og introducér dem til lokale fritidsaktiviteter.

Hvad er et FerieCamp-værtskab, og hvordan ansøger vi?

Som vært for FerieCamp skal I planlægge en camp for børn og unge. Campen skal være fyldt med sjove aktiviteter og afspejle de fritidsaktiviteter, der er i jeres lokalområde. En FerieCamp består typisk af fem dages aktiviteter. Der er også mulighed for at afholde en PigeCamp og en StreetCamp. StreetCamp skal sætte særligt fokus på gadeidræt.

Ønsker I at være vært for en FerieCamp skal I invitere andre aktivitetsudbydere med for at lave et indholdsrigt og varieret program.

FerieCamp-sekretariatet hjælper med at promovere jeres camp, og vi er jeres tætte sparringspartnere gennem forløbet. Vi deler viden og erfaringer på tværs af bydelene, og vi vejleder jer i, hvem I kan arbejde sammen med.

Hvorfor er det en god idé at blive vært for en FerieCamp?

FerieCamp er jeres mulighed for at præsentere jeres faste aktiviteter til børn og unge. I er samtidig med til at give gode ferieoplevelser, når skolerne holder lukket. FerieCamp kan altså styrke brobygningen til jeres faste hold og hjælper jer med at nå ud til en ny målgruppe.

Hvordan kommer vi i betragtning til et værtskab?

Før I kan komme i betragtning som værter skal I sende os en ansøgning. Her skal I beskrive, hvordan I vil sammensætte et program, arbejde med rekruttering til campen, samt hvordan I vil arbejde med brobygning til jeres faste hold efter FerieCamp.

Få direkte besked om ansøgningsfrister til FerieCamp-værtskab ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Her er vores bud på, hvordan værtskaber kan se ud. Husk det er til fri inspiration, så send os jeres bedste idéer, når I ansøger

Vis alle

Medspilleren

En basketball forening har faste træninger på et større idrætsanlæg. Her møder de mange andre lokale foreninger, som også har hold for børn. Basketball foreningen søger om et værtskab for FerieCamp, hvor de vil invitere 4-5 af de andre foreninger med i programmet. Efter FerieCamp afholder foreningerne en stor familiedag for alle, som har været med på FerieCamp.

Samspilleren

Tre forskellige foreninger går sammen og ansøger om værtskab i vinterferien og efterårsferien. Alle foreninger er repræsenteret i programmet i begge ferier. De afholder aktiviteter i egne lokaler og følger børnene rundt til hinanden. Efter FerieCamp vil de have et særligt fokus på at få børn til at starte til aktiviteterne sammen med en ven, så de sammen kan motivere hinanden til at dyrke aktiviteten fast. Derfor sætter de initiativer i gang, som skal understøtte dette. Blandt andet afholdes der en turnering hos de tre foreninger, hvor man kan dyste mod andre sammen med sin ven. De laver desuden en buddy-ordning, hvor man kan følges med et nuværende medlem.

Vi lægger hus til

Et kulturhus inviterer fire forskellige foreninger til at være med på en FerieCamp i deres lokaler. Kulturhuset har plads og faciliteter til dans, sangskrivning, rollespil og Esport. Kulturhuset har selv faste kreative værksteder, samt et lille teaterhold for børn, som også skal være med på campen. Danseforeningen ønsker at lære børnene lidt bedre at kende efter campen. Derfor kommer de og afholder aktiviteter i kulturhuset fast i en måned. Den fjerde uge efter campen følger foreningen børnene over i deres egne lokaler og træner der. Foreningen håber, at relationen de opbygger, kan være med til, at børnene føler sig trygge ved at starte fast på et hold.

Tema-campen

En karateforening ansøger om værtskab i juleferien, hvor de gerne vil lave en kampsports-camp. De inviterer tre andre lokale kampsportsforeninger med. Op til campen har foreningerne været på en nærliggende skole og lavet en miniworkshop i de tre kampsportsgrene for at rekruttere børn til FerieCampen. En gruppe børn kommer og er med alle dage, så de bliver tilbudt at komme til fire gratis prøvetræninger efter campen, hvor der er afsat ekstra træner-ressourcer. Børnene kan låne en rigtig kampdragt og få en grundig introduktion til sporten, inden de beslutter, om de vil starte på et fast hold.

Den bydækkende

En skateboardforening, som har faste hold i det meste af København, ønsker at bruge byens urbane lokationer til at øge kendskabet til deres hold. De vil gerne være med i seks bydele. De har svært ved at tiltrække medlemmer i aldersgruppen 13-17 år, og fylder derfor programmet med forskellige streetaktiviteter. Inden campen starter, har foreningen lavet aftaler med byens mange fritids- og ungdomsklubber om, at de besøger campen sammen med deres børn. Der gøres en særlig indsats for at de unge hygger sig og har et socialt element.

Billede
Baskethold laver kampråb

Det skal du vide om FerieCamp processen

Vis alle

Før FerieCamp

Som vært for FerieCamp begynder arbejdet med at lave et spændende program, der sikrer lokaler/faciliteter og aftaler med samarbejdspartnere, der kan afholde aktiviteter. Programmet skal være alsidigt og fyldt med aktiviteter samt rumme begynderniveau.

Inden jeres camp skal I udføre rekrutteringstiltag for at sprede budskabet om FerieCampen i lokalområdet.

Forinden campen skal I forberede instruktørerne på den opgave, der venter dem. Læs mere om, hvordan I bedst kan forberede instruktørerne.

FerieCamp-teamet understøtter og sparrer med jer under planlægningen.

Under FerieCamp

Ved afholdelse af FerieCamp skal I sikre, at børnene føler sig velkomne og kan finde rundt. Derfor skal der sættes FerieCamps flag og bannere op, så deltagerne kan finde vej til campen og aktiviteterne.

Udover de sjove timer, er det vigtigt, at deltagerne bliver gjort opmærksomme på, at de kan gå til aktiviteterne efter FerieCamp. Derfor skal I under campen arbejde aktivt med de planlagte brobygningstiltag.

Desuden skal I nedskrive antallet af deltagere til aktiviteter, som bruges til evaluering.

Efter FerieCamp

Sammen med FerieCamp-teamet afholdes der et evalueringsmøde. Her samler vi op på jeres erfaringer, og bliver sammen stærkere i arbejdet med at få flere børn og unge ind i et aktivt fritidsliv.

Det er også efter campen, at I for alvor skal i gang med de brobygningstiltag I har planlagt.